PDF: Handige scanapp Adobe Scan

PDF: Handige scanapp Adobe Scan

Adobe Scan is een handige scanner applicatie voor de smartphone, zowel iPhone als Android. Met de originele Adobe Scan is het mogelijk om diverse items te digitaliseren, zoals: Documenten (Bonnetjes, Facturen, Offertes, Artikelen), Form (Formulieren), ID card (Identiteitsbewijs, Rijbewijs), Business card (Visitekaart), Whiteboard (Schoolbord).

In deze blogpost laten we zien hoe een Bonnetje is te digitaliseren, die beschreven is met blauwe pen. Zwarte pen werkt echter beter voor dit doel.

Bonnetje scannen met Adobe Scan

We leggen het bonnetje plat neer op de tafel en openen Adobe Scan. Standaard wordt de Document modus geopend, waarna er vier punten rondom het bonnetje verschijnen. Hou de camera boven het bonnetje en beweeg niet. Het is niet verplicht om onderin op de Aanmaak-cirkel te drukken, aangezien het bonnetje automatisch herkend wordt.

Document herkennen

Rondom het bonnetje verschijnen kaders, waar bijgesneden kan worden. Eventueel zijn deze kaders handmatig te corrigeren voor het meest optimale resultaat.

Kader herkenning

Hierna kan men drukken op 'Adjust & Save', 'Retake' (om de scan opnieuw uit te voeren) of 'Keep scanning' (om meerdere bonnetjes te scannen achter elkaar). We kiezen voor 'Adjust & Save' om het voorbeeld te bekijken.

Digitale bon voorbeeld

Bij de voorbeeld weergave kunnen we bijvoorbeeld nog het bonntje omdraaien, bijsnijden, verschalen of verder schoonmaken. We kiezen voor op zijn plek draaien, zodat de oriëntatie klopt van de scan. Bovenaan kunnen we het document nog een naam geven om later terug te vinden.

Digitale bon resultaat

Standaard is de naam van de scan, de datum waarop de scan is aangemaakt in dit geval 'Adobe Scan 11 Dec 2021'. Naderhand is de scan bijvoorbeeld te delen door onderaan te drukken op 'Share' naar e-mail (als link of bijlage).


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “PDF: Handige scanapp Adobe Scan”