Vouw inspiratie: Enkele vouw naar A3 Large

Vouw inspiratie: Enkele vouw naar A3 Large

Een enkele vouw oftewel 1-slag vouw is een vaak voorkomende vouwwijze. Een kaart of folder wordt eenmaal gevouwen, waardoor 4 pagina's ontstaan voor tekst & afbeeldingen. Bij dikker papier wordt het papier niet direct gevouwen, maar eerst vooraf voorzien van een rilvouw. Enkel gevouwen kaarten zijn geschikt voor menukaarten, drankaarten, dessert kaarten en/of terraskaarten. In deze blogpost laten we een voorbeeld zien van een wijnkaart.

Enkele vouw naar A3 Large wijnkaart

Wijnkaart

Voorbeeld wijnkaart

Het voorbeeld is een wijnkaart opgemaakt op A3 Large formaat (28 x 29,7 cm naar 14 x 29,7 cm gevouwen) met lettertype gemaakt Exo. De voorzijde is voorzien van een standbeeld met druiven, titel Huiswijnen & onderschrift Rood, Wit, Droog & Zoet. De achterkant bevat Rode wijnen & Witte wijnen.

Huiswijnen

Voorkant rechts, achterkant links

De binnenzijde heeft links een pagina met Droge wijnen & rechts de Zoete wijnen.

Huiswijnen

Binnenzijde links & rechts


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Vouw inspiratie: Enkele vouw naar A3 Large”