Photoshop: Foto in schilderij toveren

Photoshop: Foto in schilderij toveren

In deze blogpost laten we een Photoshop actie zien die grote scherpe foto's kan omzetten naar schilderijen. De actie genaamd Painterly is te downloaden vanaf de officiële Adobe actie set pagina.

Download Painterly

Bronfoto

Voor de bronfoto is gekozen van een vrouwelijk model met een Venetiaans gezichtsmasker op. Deze foto is te downloaden van de originele uploader AlexKlen op Pixabay.

Download 'Vrouw met masker'-foto

Model foto

Uitleg

  • Download de Photoshop actie & installeer het volgens de instructies van Adobe.
  • Ga vervolgens naar Venster > Handelingen > PAINTERLY. Selecteer de actie & klik op de afspeelknop onderin (Selectie afspelen)
  • Nadat de handeling zijn werk heeft gedaan, zijn diverse lagen en mappen aangemaakt namelijk: Reveal Details, Post FX, Borders, Paint FX, Additional Strokes, Small Strokes, Medium Strokes & Large Strokes.
  • In de laag Reveal Details zijn meer of minder schilderachtige details te onthullen door gebruik te maken van de brush tool in het laagmasker. Witte penseelstreken zorgt voor minder details, zwarte penseelstreken zorgen juist voor meer details.
  • In de overige mappen zijn diverse lagen aan & uit te zetten en/of zijn deze lagen te bewerken. Het vergt wat experiment voor het gewenste resultaat.

Painterly reveal details

Reveal Details laag

Resultaat

Model resultaat

Painterly resultaat


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Photoshop: Foto in schilderij toveren”