Spelen: 100 Bingo kaarten

Spelen: 100 Bingo kaarten

Studio OMNIVOOR heeft in Adobe Indesign 1.000 bingokaarten al vooraf aangemaakt tot een printbaar bestand. In deze blogpost wordt een subset gedeeld bestaande uit de eerste 100 bingokaarten. In totaal zijn 10.000 bingokaarten aan te maken, met onze huidige dataset.

75 ballen Bingo

De meest bekende Bingo variatie kent getallen van 1 t/m 75. Een enkele bingo kaart bevat 24 getallen, opgedeeld in vakjes van 5 rijen en 5 kolommen. Boven de kolommen staan de letters B, I, N, G & O. Het middelste vakje noemt men een 'Free space'. De B-kolom heeft 5 getallen, reeks 1 t/m 15. I-kolom 5 getallen, reeks 16 t/m 30, N-kolom 4 getallen, reeks 31 t/m 45. G-kolom 5 getallen, reeks 46 t/m 60. O-kolom 5 getallen, reeks 61 t/m 75.

Bingokaarten downloaden

Bingokaart 1

Bingo fonts

De Bingo letters zijn opgemaakt in het lettertype 'Framistat Open'. De cijfers in de vakjes zijn opgemaakt in het 'Helvetica Inserat' font. De middelste ster voor 'Free space' is afkomstig uit het Wingdings lettertype.


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Spelen: 100 Bingo kaarten”