Spelen: Monopoly bordspel printables

Spelen: Monopoly bordspel printables

Het bordspel Monopoly is geïnspireerd op The Landlord's Game bedacht door Elizabeth Magie. Elizabeth heeft het spel bedacht, omdat ze de gruwelijkheden van het kapitalisme wilde illustreren. Wegens corona is Monopoly weer in opspraak. Er worden diverse Coronapoly uitvoeringen zelfgemaakt door burgers & politieke beweging Vrij Sociaal Nederland. Studio OMNIVOOR heeft besloten om de Clipper-versie te herontwerpen in Adobe Indesign. Onze variant noemen we toepasselijk Omnipoly.

Bordspel

Het speelbord is vierkant opgemaakt op formaat 44 bij 44 centimeter. Het gebruikte lettertype op het bord is 'Kabale Medium'.

Monopoly bordspel

Bordspel downloaden

Eigendomsbewijzen

De eigendomsbewijzen zijn opgemaakt met de lettertypes 'Kabale Medium' & 'Kabob Light'.

Eigendomsbewijs Hoplein

Eigendomsbewijzen downloaden

Briefgeld

Het speelbriefgeld is opgemaakt op formaat 9 bij 5 centimeter. De getallen zijn met het lettertype 'Egyptienne Bold Condensed' opgemaakt.

Monopoly briefgeld

Speelbriefgeld downloaden

Kans & Algemeen fonds kaarten

De Kans en Algemeen fonds kaarten zijn opgemaakt op formaat 9 bij 5,5 centimeter. De Kans kaarten hebben een oranje achtergrond en de Algemeen fonds kaarten geel. Het gebruikte lettertype op de kaarten is 'Kabale Medium'.

Kans en algemeen fonds

Kans & algemeen fonds kaarten downloaden

Huisjes & hotels

De 35 groene huisjes & 15 rode hotels uit het spel zijn gemaakt van hout of plastic. Deze spelonderdelen in plastic variant zijn verkrijgbaar via CombiCraft. Hierbij worden ook twee dobbelstenen verkocht.


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Spelen: Monopoly bordspel printables”