Papier: Hechtwijze manieren

Papier: Hechtwijze manieren

Papierklemmen

Vellen papier bundelen is handig om sets bij elkaar te houden. In deze blogpost verkennen we diverse hechtwijze manieren.

Paperclip

De paperclip is een metalen draadje die enkele vellen bij elkaar kan houden, zonder het papier te beschadigen. De voor ons bekende paperclip is de 'Gem paperclip', in 1927 gepatenteerd door George F. Griffiths. Andere varianten zijn de 'Wright' (1877), Reeve (1897) & 'Vaaler' (1900) paperclip.

Foldback

De 'Foldback' is een klem die werkt met beugels die zijn om te klappen en dicht te knijpen. Hierdoor zijn meerdere vellen bij elkaar te klemmen, afhankelijk van de capaciteit van de klem.

Bulldog clip

Een 'Bulldog clip' is een trendy variant op de foldback. Ideaal voor op de werkplek of in eigen interieur. Deze clips zijn handig voor het bij elkaar houden van meerdere vellen op kantoor, of kaartjes & foto's op te hangen.

Snelhechterstrip

Een 'Snelhechterstrip' is een oplossing om geperforeerde documenten bijeen te houden. De vellen worden ingehangen op een metalen strip en een los kunststof afdekplaatje voorkomt beschadiging van documenten.

Splitpen

Een 'Splitpen' bestaat uit metalen knopje met daaraan twee staafjes. Hiermee zijn twee onderdelen aan elkaar te hechten, door de staafjes te prikken door beide onderdelen heen. Hierna dienen de staafjes naar buiten gebogen te worden. Splitpennen zijn handig voor kaarten, trekpoppen & scrapbooking.


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Papier: Hechtwijze manieren”