Inspiratie: 10 Fotolijst uitvoeringen

Inspiratie: 10 Fotolijst uitvoeringen

Fotolijsten geven een plaats aan mooie herinneringen, zoals op een vakantiefoto, familiefoto, diploma, affiche of inspirerende quote. Fotolijsten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. In deze blogpost volgt een overzicht. De meest voorkomende fotolijsten zijn gemaakt van de materialen hout, aluminium of kunststof.

Fotolijsten

Houten fotolijsten

Traditionele fotolijsten van hout zijn het meest gebruikt en gekend. Houten fotolijsten stralen vaak warmte en gezelligheid uit. Er bestaan eenvoudige houten lijsten, maar ook zeer authentiek ogende lijsten.

Aluminium fotolijsten

Fotolijsten in aluminium zijn stevige lijsten die vele jaren mee kunnen. Naast fijne aluminium lijsten, bestaan ook moderne gebrosseerde fotolijsten.

Kunststof fotolijsten

Fotolijsten van kunststof zijn een interessante goedkope optie. De kunststof fotolijsten zijn vaak budgetvriendelijk. In kunststof bestaan ook hoogwaardige fotolijsten die hout of aluminium nabootsen.

Wand fotolijsten

Fotolijsten voor aan de muur zijn voorzien van ophangsysteem aan de achterzijde.

Bureau fotolijsten

De beste fotolijsten op het bureau, tafel of vensterbank zijn voorzien van een standaard voor zowel liggend als staande orientatie.

Wissellijsten

De oplossing voor makkelijk en snel inlijsten zijn wissellijsten. Hiermee is een wisselende tentoonstelling periodiek te realiseren aan de wand of muur.

Passepartout fotolijsten

Fotolijsten met passe-partout karton zijn mooi voor als een omranding rondom de foto gewenst is. Een karton voorkomt ook dat de foto het (kunst)glas aanraakt, zodat de foto visueel beter overkomt in de passepartout fotolijst.

Randloze fotolijsten

Fotolijsten met een rand zijn soms te druk en afleidend voor een foto. Hierom bestaan randloze fotolijsten, waarbij de aandacht volledig naar de inhoud gaat. De foto wordt achter het glas geklemd met enkele eenvoudige clips.

Collagelijsten

Veel foto’s een mooie plaats geven in het eigen interieur? De geschikte oplossing zijn collagelijsten. In fotocollagelijsten passen namelijk meerdere foto’s bij elkaar. Ideaal om een fotomuur te maken.

Bijzondere fotolijsten

Bijzondere fotolijsten zijn een ware attractie in het eigen interieur. De creativiteit staat niet stil. Maak indruk op gasten met een bijzondere foto installatie, zoals met een fotoboom.


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Inspiratie: 10 Fotolijst uitvoeringen”