Smart codes voor printmedia

Smart codes voor printmedia

Printmedia is te voorzien van diverse smart codes, om het printwerk een extra te geven. Gebruikers scannen de smart code meestal met hun smartphone & krijgen toegang tot exclusieve content.

Spotify code

Spotify codes spelen een autotrack af van een artiest. Meestal worden spotify codes geprint op affiches, maar ook op visitekaartjes zijn spotify codes mee te printen.

Bed of roses, Afrojack kaartje

"Bed of roses"-track, Afrojack kaartje

Pinterest code

Pinterest codes linken naar een board van een gebruiker. Op die manier is het makkelijk om inspiratie met elkaar te delen.

Pinterest code proberen

Snapcode (Snapchat code)

Snapchat-codes linken naar een profiel van een gebruiker. Op die manier is het makkelijk om een persoon te volgen, zonder eerst te zoeken op gebruikersnaam.

https://scan.snapchat.com/

Nametag (Instagram code)

Instagram-codes linken naar een profiel van een gebruiker. Op die manier is het makkelijk om een persoon te volgen, zonder eerst te zoeken op gebruikersnaam.

Nametag Printomnivoor

Printomnivoor nametag

QR-code

QR-codes zijn te voorzien van diverse soorten data, zoals contactgegevens (vCard), maar ook bijvoorbeeld met een gedicht of shortlink naar een website-adres.

https://nl.qr-code-generator.com/

Barcode 39

Barcode 39 ook bekend als 'Code 3 of 9'. Zeer populair barcode systeem die gebruikt wordt op printmedia. Om karakters te encoderen, gebruikt het font en omring de karakter-combinatie met ''. Bijvoorbeeld: '123' wordt '123*'. De sterretje-karakters zijn nodig om het begin en einde duidelijk te maken van de barcode-reeks.

Barcode 39 voorbeeld

https://www.barcodesinc.com/free-barcode-font/

Post codes

Barcodes voor postcodes, van onder andere het Nederlandse postbedrijf TNT Post, het KIK systeem. Tegenwoordig heet het systeem ookwel KIX, van postbedrijf PostNL. KIX is een afkorting & staat voor 'Klantindex'.

https://barcode.tec-it.com/en

https://www.postnl.nl/klantenservice/bestellen-en-downloaden/documentatie-downloaden/kix-code/


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Smart codes voor printmedia”