Adobe Color: Inspiratie voor kleurenstalen

Inspiratie zoeken voor kleuren stalen kan online met Adobe Color. Het is mogelijk om kleurenthema's te verkennen met een zoekterm, bijvoorbeeld: "supermen".

https://color.adobe.com/nl/search?q=supermen

Adobe Color zoeken

Gevonden kleuren, supermen

Kleurenthema

Door een kleurenthema te selecteren worden vijf hoofdkleuren getoond, met hun bijbehorende Hex-waarden. Deze waarden zijn te gebruiken in CSS of in grafische programma's, zoals Adobe Photoshop. Adobe Color geeft ook de optie om de kleurenwaarden te downloaden en/of kopiëren als: ASE, LESS, CSS, SASS of XML.

Adobe Color kleurenthema

Thema supermen

Het is ook mogelijk om de meest overeenkomende pantone-waarden te vinden op basis van een "Pantone"-boek, zoals CMYK Coated of CMYK Uncoated.

Naast de Hex-waarden zijn ook de waarden op basis van volgende kleurmodi op te vragen: RGB, HSV, CMYK & LAB.

Kleurenwiel & extraheren

Helemaal zelf een harmonieus kleurenthema samenstellen is ook mogelijk. Hiervoor dient de gebruiker de hoofdkleuren in een kleurenwiel te verplaatsen. Een thema extraheren uit een kleurenfoto is ook handig, als bepaalde kleuren in een foto aanspreekt, waar Adobe Color de hoofdkleuren eruit kan halen.

Adobe Color extraheren

Thema afbeelding


Author: Jeroen

Jeroen van der Steen is directeur, ontwerper, nabewerker & printmaker bij Print & Design studio OMNIVOOR. Jeroen is afgestudeerd Media vormgever en technoloog, maker van kunstsite KSART.

Comments on “Adobe Color: Inspiratie voor kleurenstalen”